Gode råd til håndtering af stress
Planlægning: Planlægning og disciplin er nøgleordene, når det handler om håndtering af stress.
Det kan være en god ide at nedskrive en plan for, hvordan du vil løse forskellige opgaver. Skriv opgaverne ned i lister/tabelform, for at få et tydeligt visuelt overblik.
Prioritering: Prioriter de vigtigste opgaver først.
Afrunding af dagen: Som afslutning på dagen, kan du afsætte 10-15 min, hvor du kort gennemgår dagens aktiviteter, og får overblik over kommende dages aktiviteter.
Gør en ting af gangen: Fokuser på en opgave af gangen og afslut opgaven inden du begynder på en ny. Sørg for at andre opgaver noteres på en liste, så du altid har et overblik.
Hold pauser: Sørg for at holde korte pauser mellem alle dine opgaver.

Hjernerystelse giver ofte anledning til stress
Sund livsstil: Sørg for at få daglig motion, faste ernæringsrige måltider og drik rigeligt med vand. Sørg for at reducere stimulanser som kaffe og cigaretter.
Vejrtrækning: Dybe indåndinger virker afstressende. Træk 10 dyb vejrtrækninger i et roligt tempo, før du starter på en krævende opgave.
Kommunikation: Kommuniker klart til dine omgivelser om din situation. Fortæl dine kollegaer, leder, venner og familie om dine udfordringer. Fortæl hvad du ønsker, hvilke problemer du oplever, og ræk ud efter hjælp.
Adskillelse mellem arbejdsliv og privatliv: Fokuser på arbejde, når du er på arbejde og fokuser på familie, fritid og venner i fritiden. Skab et realistisk overblik over hvad du gerne vil i fritiden.
Tilpasning med økonomi: Økonomi kan være en stor stressfaktor. Så sørg for at have en detaljeret plan for din og familiens økonomi.
Hør Neuropsykolog Alexander Sørensen fra Dansk Center for Hjernerystelse fortælle om håndtering af hjernerystelse
Hør Pia fortælle sin historie om en alvorlig hjernerystelse, som endte med at hun kom på førtidspension.
Projektet er støttet af Rådet for Offerfonden