Gruppeforløb – mange fordele for deltagere med senfølger efter hjernerystelse.
Projektet viser tydeligt, at der mange gevinster forbundet med, at etablere gruppeforløb. Projektet gennemførte 30 gruppemøder fordelt på 5 grupper i foråret 2022. Gruppemøderne havde en gennemsnitlig varighed på ca. 1 time og 45 minutter og møderne blev afholdt hver anden uge. Møderne blev afholdt i det sammen lokale på Center for Hjerneskade på Amager. A.h.t. deltagerne var der lagt pauser ind hver halve time.
De allerfleste deltagere oplevede for første gang at være sammen med ligestillede og være fælles om at dele erfaringer om PCS. (postcommotionelt syndrom). Evalueringerne viser, at det fik deltagerne rigtig meget ud af.
Deltagerne brugte meget tid på at diskutere f.eks. Vredeshåndtering, Ændring af identitet, mødet med sagsbehandlere i arbejdsløshedskasser, fagforeninger og i forsikringsselskaber.
Det var bl.a. under følgende temaer:
- Anmeldelse af hændelse til politi, læge, arbejdsplads, arbejdsløshedskasse, fagforening og forsikringsselskab. (Så hurtigt som muligt)
- Mødet med praktiserende læge, neurolog, fysioterapeut, optometrister og alternative behandlere. (Hvad betaler det offentlige, hvad skal man selv betale). Hvordan søger man om støtte til behandlingen.
- Sygemeldinger, korte og længerevarende. (Mødet og håndteringen af sagsbehandlere)
- Afskedigelse, ressourceforløb og kommunal sagsbehandling. (Rettigheder og nationale retningslinjer for hjernerystelse):
- Håndtering af vrede og ny identitet. (Psykoterapeuten og forfatteren Loa Opstrup holdt Webinarer.)
- Mulighederne for flexjob. Rettigheder og håndtering af et fleksjobs forløb.
- Tab af familiestatus. Dialogen med familien, og de nærmeste)
- Håndtering af sociale arrangementer i forhold til energiforvaltning og pauser.
- Energiforvaltning, søvn og motion. Hvad kunne deltagerne anbefale.